Kirjaudu sisään
Käyttäjänimi

Salasana

Historiikki

1980-luvun loppupuolella alkoivat Vaasan keittiömestarit kokoontumaan aika ajoin viettämään yhteisiä epävirallisia iltoja ja vaihtamaan kuulumisia ja työkokemuksia. 1990-luvun alussa heräsi kiinnostus kiinteämpään, yhtenäisempään ja säännöllisempään toimintaan. Ammattihenkisesti perustettiin 14.4.1992 Sahalahdella Saarioisten tehtailla Vaasan keittiömestarit kilta. Killan syntysanat lausuttiin klo 17.00. 
  Kiltaa perustamassa olivat, Reijo Heikkinen, Pekka Saikko, Tom Lönn, Jens Sandström ja Veikko Wennberg. Killan ensisijaisena tarkoituksena oli pohjustaa tietä keittiömestariyhdistykselle Etelä-Pohjanmaalla. Alustustyötä varten kilta toimi työvaliokuntana perustettavaa yhdistystä varten. Vaasan kiltaan kutsuttiin samalla mukaan muita alueen keittiömestareita.

 

Vaasassa 18.3.1993 klo 18.00 Royal Wasassa perustettiin Etelä-Pohjanmaan keittiömestariyhdistys----Österbottens köksmästareförening. Yhdistyksen perustamisasiakirjan ovat allekirjoittaneet Reijo Heikkinen, Aimo Alho, Pekka Hekkala, Bertel Lindvik, Jens Sandström ja Veikko Wennberg. Yhdistyksen nimeksi hyväksyttiin Etelä-Pohjanmaan keittiömestariyhdistys----Österbottens köksmästareförening.
Samalla päätettiin anoa Suomen keittiömestariliiton jäsenyyttä. Yhdistyksen ensimmäisessä hallituksessa olivat pj. Reijo Heikkinen, vpj. Bertel Lindvik, siht. Veikko Wennberg, rahaston hoit. Jens Sandström, varsinaiset jäsenet Pekka Hekkala ja Aimo Alho, varajäsenet Seppo Kinnunen ja Pekka Saikko. Tilintarkistajina toimivat Tom Lönn ja Mårten Berg, varalla Tauno Pohjola  

 

1994-1995
 Vuosina 1994-95 yhdistyksen toiminta laajeni huomattavasti Etelä-Pohjanmaan alueella. Jäsenmäärä lisääntyi ja yhdistyksen tunnettavuus laajeni. Puheenjohtajina toimivat Reijo Heikkinen (94) ja Seppo Kinnunen (95) sekä sihteerinä Kaj Lax. 
  1995
 Vuoden 1995 lopussa jäseniä oli 36. Vuoden aikana osallistuttiin mm. kalastuksen-päivä -tapahtumaan, missä yleisöä oli n. 12 000. Vierailtiin mm. Helsingissä Van Dan Bergh Foodsin vieraina ja Leverin tehtailla Turussa.
1996
 Vuoden 1996 helmikuussa oltiin joukolla liittopäivillä Saariselän mahtavassa luonnossa. Siellä saivat Gordon Bleu tunnuksensa mm. Seppo Kinnunen ja Jens Sandström. Yhdistyksen talkoohenki oli parhaimmillaan ruokittaessa kahdeksansataa Lions Clubilaista. Vuoden lopussa jäseniä oli 48, joista kannatusjäseniä 11. Vuosi oli työntäyteinen myös vuoden 1998 liittopäivien valmistelujen vuoksi. Puheenjohtajana toimi Seppo Kinnunen ja sihteerinä Kaj Lax.

1997
 Vuonna 1997 jäseniä yhdistyksessä oli 50, joista kannatusjäseniä 14. Puheenjohtana S.Kinnunen ja sihteerinä K.Lax. Vuoden aikana tehtiin messumatka Finresta messuille lahteen ja tutustumiskäynti Atri OYJ:n tiloihin Nurmossa. Vuoden kokki reseptejä testattiin Silveriassa ja Savonlinnassa käytiin NKF:n kongressissa. Perinteiseen tapaan osallistuttiin kalastuksen päivään.

1998
 Vuosi 1998 alkoi EP-Keittiömestarit ry:n Vaasassa isännöimillä onnistuneilla ja valtakunnallisestikin laajaa huomiota saaneilla Suomen Keittiömestarit ry:n liittopäivillä. Sanomalehti Pohjalaisen kanssa virallistettiin yhteistyösopimus ruoka- aiheisten juttujen toimittamisesta ja "Ruokavinkki"- palsta päivittyi "Ruokatorstaiksi". Kalastuksen päivä sujui rutiinilla entisten vuosien tapaan. Suomen kokkimaajoukkueen jäsenten vierailu ja koulutustilaisuus oli syksyn suosituimpia koulutustilaisuuksia. Jäseniä ko. vuonna oli 37 ja kannatusjäseniä 16. Puheenjohtajanajohtaja toimi S. Kinnunen.

 

                                              

1999-2000
Vuosien 1999-2000 varrella on toiminta laajentunut ja monipuolistunut. Vuonna 2000 yhdistyksessä oli ammattijäseniä 45 ja kannatusjäseniä 15. Suomen keittiömestariliiton arvostettuja Gordon Bleu tunnuksia on kahdellatoista yhdistyksen jäsenellä.
Toimikaudella 1999-2000 yhdistyksen toimintaan kuului mm. sanomalehti Pohjalaisessa säännöllisesti ilmestyneen "Ruokatorstai" palstan kirjoitukset, Vuoden Kokki 1999 kilpailujen seuraaminen Maarianhaminassa Ahvenanmaalla, kalastuksen päivät kesäkuussa, opintomatka Ranskaan kesällä, koulutustilaisuuksia (mm. Saarioisilla), ruokamessut Kauhajoella syyskuussa -99, viini- ja juustoilta Vaasan Hotelli- ja Ravintolainstituutissa, yhteistyötä Vaasan viiniseuran kanssa ym.
Yhdistys on myös muistanut muistolahjoin yhteistyökumppaneitaan ja jäseniään sekä stipendein lahjakkaita oppilaita alan koulutusyksiköissä.

 

2001
 Vuoden 2001 tehtiin tammikuussa perheretki Ähtäriin (Hotelli Mesikämmen), vuosikokous pidettiin helmikuussa Härmän Kuntokeskuksessa, puheenjohtajaksi kuluvalle kaudella valittiin Jukka Vaaraniemi, vpj toimi Martti Sahala ja sihteerinä Kaj Lax. Maaliskuussa yhdistys lähetti delegaation Jyväskylään, joka osallistui Vuoden Kokki- kisan järjestelyihin ja tutustui kisaorganisaatioon. Kesäkuun alussa oli perinteinen Kalastuksen Päivä, joka onnistui odotetun hyvin.  Syyskuussa osallistuttiin siika- ja silakkamarkkinoihin, syyskokous pidettiin Seinäjoella Törnävän Kartanossa, missä samalla tarjottiin alueen pientuottajien valmistamista tuotteista tehty buffet-pöytä. Yhdistyksen pikkujoulu pidettiin Vaasan Ammattiopiston tiloissa.

2002
 Vuonna 2002 Valtakunnallinen blinipäivä toteutettiin Vaasan kauppahallissa. Yhdistys osallistui runsaslukuisesti Lappeenrannssa pidettyihin liittopäiviin. Teemu Aura koulutti jälkiruokien valmistuksessa ja jäsenistä osallistui perinteisesti kalastuksen päivään. Yhdistyksen internet- kotisivut uudistuivat. Syyskokous järjestettiin Foodwest Oy:n toimitiloissa Seinäjoella. Vuoden kokki 2003 kilpailu järjestetään Vaasassa yhteistyössä Vuoden Kokki ry:n ja Finn-Nolia Oy:n kanssa. Projektin vastuuhenkilönä toimii Martti Sahala. Valitettavasti Etelä-Pohjanmaalta ei saatu omia edustajia mukaan semifinaaliin. Alkukilpailutöitä lähetettiin alueelta kyllä, keittiömestari Saku Railio ravintola Strampenilta sijoittui ensimmäiselle varasijalle.

2003
  Vuonna 2003 oli kaksi isoa voimanponnistusta. Järjestimme Vuoden Kokki kilpailut yhteistyönä Finn-Nolia Oy:n kanssa, Vaasassa / Mustasaaressa ja Paistinkääntäjien suurkapitulin, myös Vaasassa, talkootyönä (Strampen, Radisson SAS Royal Hotel, ravintola Silveria). Molemmat tapahtumat onnistuivat hienosti.  Jäsenistä kootut työryhmät, yhteistyökumppanit ja oppilaitokset oppilaineen antoivat tapahtumien onnistumiselle huomattavan työpanoksen. Saimme runsaasti kiitosta ja myönteistä palautetta molempien tapahtumien tiimoilta. Juhlimme myös Etelä-Pohjanmaan keittiömestariyhdistyksen 10-vuotistaivalta Haapaveden ammattiopistolla. Teemana oli ruokamaraton 1800-luvulta 2000 luvulle.

2004
 Vuonna 2004 Finfood järjesti yhdistyksemme jäsenille koulutuspäivän. Luennoitsijana oli Jarmo Vähäsavo G.W Sundmanista. Teimme opintomatkan Unkariin, siellä tutustuimme  Budapestiin, Tokajiin ja Egeriin. Viikon aikana tutustuimme unkarilaiseen ruokakulttuuriin ja vierailimme unkarilaisilla viinitiloilla. Budapest lumosi kauneudellaan ja matka oli mieliin painuva ja kokemusrikas kaikille mukana olleille.

2005
 Suru kohtasi yhdistystämme keväällä 2005. Aktiivinen ja pidetty jäsenemme Tharwat Mekhail poistui keskuudestamme.

 Kesällä 2005 osallistuimme Seinäjoella pidettyihin Kuninkuusraveihin hoitamalla ruokailut VIP ja Grande Lux ravintoloiden vieraille yhdessä Pohjalainen kokki ry:n kanssa. Syksyllä riistapastori Petri Huhta Polaricalta piti meille riistakoulutusta Vaasassa.

2006
 Toimintakausi 2006 jää yhdistyksen historiaan osallistumisen ja tekemisen vuotena. Tästä  osoituksena oli upeasti hoidetut Farmari-näyttelyn kokki-kilpailut. Yleisön ja näytteilleasettajien palautteen mukaan Seinäjoki tarjosi Farmari 2006- tapahtumalle parhaat puitteet.
Puheenjohtajamme Kirsi Ekola valittiin jäseneksi SKM: n hallitukseen seuraavaksi neljäksi vuodeksi Jyväskylän liittopäivillä, helmikuussa 2006. Tämä on merkittävä askel ja luottamuksen osoitus koko yhdistykselle
Yhteistyö kannatusjäsenten kanssa on saanut tuulta purjeisiin vuoden 2006 aikana. On ollut erittäin hedelmällistä viedä suomalaista ruokakulttuuria eteenpäin yhdessä muiden alan ammattilaisten kanssa. Tästä yhteistyöstä syntyi myös ajatus järjestää ammattilaisille suunnatut messut keväällä 2007. Lakeus Kokkaa ammatti-messut toteutetaan Härmässä keväällä 2007. Komean nimen näille messuille ideoi Kai Wallenius, yksi pitkäaikaisista yhteistyökumppaneistamme. 
 Hallitus on työskennellyt ahkerasti ja jäsenistö on ollut innolla mukana toteuttamassa monenlaisia tapahtumia. On osallistuttu mm. ”Kokin veitsestä” –kirjan tekemiseen, valmistettu ja myyty kalaherkkuja jo perinteeksi muodostuneilla ”Kalastuksen päivillä” ja käyty opintomatkalla Tallinnassa.
 Puheenjohtaja Kirsi Ekola on tehnyt kunnioitettavan työpanoksen keittiömestareiden hyväksi  toimiessaan SKM: n hallituksen jäsenenä ja saanut näin maakunnan mielipidettä kuuluvin myös valtakunnallisella tasolla. Jens Sandströmin jäsenyys N.K.F:n hallituksessa on ollut merkittävä näköalapaikka pohjoismaiseen yhteistyöhön.
 Erittäin aktiivisesti yhdistyksemme hyväksi jo yli kymmenen vuotta toimineet jäsenet Jens Sandström ja Kaj Lax saivat yhdistyksessämme ensimmäiset kultaiset Gordon Bleut.
 Jäsenhankintaa on kuluneen vuoden aikana tehostettu voimakkaasti koko Vanhan Vaasan läänin alueella.

2007
Toimintakausi 2007 oli monipuolinen ja mieleenpainuva. Vuoden alussa pidetty suklaakoulutus Jarmo Laitisen ja Juha Rissasen ammattimaisella opastuksella, oli upea kokonaisuus. N.K.F:n kongressissa Jens Sandströmille luovutettiin Cordon Rouge -käädyt tunnustuksena pohjoimaisesta yhteistyöstä. Opintomatkalle kesäkuussa osallistui n. 20 jäsentä ja avecia. Matka suuntautui Alsacen ja Champagnen alueelle. Matka oli yhdistelmä upeita maisemia, herkullista ruokaa ja hyvää viiniä pikku kaupungeissa.
Myös ensimmäistä kertaa järjestetty Lakeus kokkaa sk-messut Härmässä keräsi hulppeat 920 HoReCa alan ammattilaista tutustumaan teollisuuden uutuuksiin. Idea tapahtumaan lähti yhdistyksen kannatusjäseniltä.
Vuoden loppu huipentui Tasavallan Presidentin itsenäisyyspäivän juhlaan. Keittiömestareiden alueyhdistyksistä oli jäseniä linnan keittiössä valmistamassa ja laittamassa esille herkkuja lähituottajien raaka-aineista lähes 2000:lle itsenäisyyden juhlijalle.
Yhdistyksemme toiminta on ollut erityisen vireää tällä toimintakaudella. Uutena haasteena siintää jo vuoden 2010 SKM:n liittopäivät Vaasassa, joiden järjestäjiksi olemme lupautuneet.

2008
Vuosi 2008 toi yhdistyksellemme paljon hyvää mainetta ja oli toiminnaltaan erittäin monipuolinen. Aromi-lehden järjestämässä  Pro Gaalassa 17.01.2008 Helsingissä, PRO 2008 RAVINTOLAN KOKKI- sarjan voittajaksi valittiin pitkäaikainen sihteerimme Kaj Lax.
Lax valittiin myös Oulun liittopäivillä 9.2.2009 Suomen Keittiömestarit ry.:n toimesta Vuoden tiedottajaksi. Liittopäivät 2008 keräsi Ouluun lähes 400 mestaria ja yhteistyökumppania. Etelä-Pohjanmaan Keittiömestarit ry:n jäsenet osallistuivat liittopäiville runsaslukuisesti. Matka oli myös ns. opintomatka Vaasassa 2010 pidettäviä liittopäiviä ajatellen.
Keväällä 2008 Kirsi Ekola voitti Suomen Sydänliiton järjestämän kotiruokakilpailun.
Pohjanmaan Suurmessuilla esiintyneet kokit antoivat messuyleisölle viini- ja kesäruokavinkkejä. Varsinaisen yleisöryntäyksen sai aikaan julkkistimpuri Martin Timell Ruotsin TV 4:lta esiintyessään Jens Sandströmin kanssa messukeittiössä.
Haapavedellä pidetty perinteinen Folk-Festari oli monen päivän projekti mestareille, jotka hoitivat muonituksen aina aamiaisesta VIP-tilaisuuksiin.

2009
Toimintakausi on ollut vireä, koska on keskitytty jo Vaasassa 2010 pidettäviin SKM ry.:n liittopäivien järjestelyihin, mm pitämällä yhteistyökumppaneille kaksi infotilaisuutta.  Lisäksi suunnittelutyö tapahtuman ”Viriilinä Vaasaan” -tiimoilta on ollut toimintakauden suurimpia ponnistuksia.
Lakeus Kokkaa suurkeittiömessut ovat löytäneet oman paikkansa alan ammattilaisten messutapahtumana, joissa E-P Keittiömestarit ry:n jäsenet ovat olleet mukana kokkaamassa.Pohjanmaan Suurmessuilla olimme jo toisena peräkkäisenä vuonna antamassa grillausvinkkejä messuyleisölle.
Toimintakauden aikana on saatu pitkään jatkunut kattojärjestön taloudellinen ahdinko vihdoin vähän helpottamaan. Yhdistyksemmekin kantoi kortensa kekoon.

 

2010

                                                                                                                                              

Vaasassa 2010 pidettyjen  SKM:n liittopäivien järjestäminen vaati suuren työpanoksen yhdistyksen jäseniltä ja yhteistyökumppaneilta. Tapahtuma kokosi paikalle n. 300 keittiömestaria, avecia ja kutsuvieraita eri puolelta Suomea.  Liittopäivien teema oli liikunnallinen ”Viriilinä Vaasaan”. Perjantai- illan liikunnallisessa kilpailussa alueyhdistykset ottivat mittaa toisistaan mm. sumopainissa ja sokkoviestissä.                 

Atrian kiertopalkinto ”Vellikello” tuli jo toisen kerran Etelä-Pohjanmaan Keittiömestareille. Lauantaina pidettiin SKM ry:n sääntömääräinen kevätkokous, jossa puheenjohtaja Ulla Liukkonen kertoi maakunnallisten keittiömestariyhdistysten kattojärjestön taloudellisen tilanteen olevan vakaa. Kokouksen jälkeen oli vuorossa Cordon Bleu tunnusten jako. Päivä huipentui viiden ruokalajin juhlaillalliseen legendaarisessa Ravintola Centralissa. Menu noudatteli lähiruoka- teemaa. Vaasan liittopäivien järjestelyistä on kuulunut pääosin myönteistä palautetta.
Huhtikuussa järjestettiin Mosel Gaala, jossa Moselin alueen keittiömestarien ja viinintuottajien piti olla kertomassa Moselin alueen viineistä ja valmistamassa juhlaillallinen. Islannissa kuitenkin purkautui tulivuori ja esti viinintuottajien ja keittiömestareiden lentoaikeet. Paikalliset jäsenet Etelä-Pohjanmaan keittiömestareista ja Paistinkääntäjien Pohjanmaan Voutikunnasta toteuttivat  menun onnistuneesti. Vaasan Viiniseuran jäsenet maistattivat viinejä, jotka onneksi olivat tulleet jo aikaisemmin Vaasaan.
Kesäkuun alussa Etelä-Pohjanmaan Keittiömestarit tekivät opintomatkan ikimuistoiselle Gardalle, Italiaan tukien jäsenten ammatillisen osaamisen ylläpitoa, hyvinvointia ja ideoita omaan työhön. Tutustuimme vajaan viikon aikana italialaiseen ruokakulttuuriin sekä lähialueen viinintuottajiin. Aurinko paistoi koko viikon, lämpötila oli päivällä yli 30 astetta eikä yölläkään laskenut alle kahdenkymmenen. Silmää huikaisevan maiseman keskellä koimme monta mielenpainuvaa hetkeä. Matkalla oli mukana 20 jäsentä ja avecia.
Syystapahtumaan Seinäjoen ammattioppilaitoksella osallistui yhteistyökumppaneita, jäseniä ja oppilaitoksen edustajia n. 50. Riista-teemaisen illallisen toteutuksesta vastasi, Maakuntakokki 2010 Jesse Söderlund, yhdessä keittiömestari Jani Unkerin ja Sedun opiskelijoiden kanssa. Illan toteutuksesta kiitämme loistavia yhteistyökumppaneita. 

Taloudellisen tilanteen salliessa yhdistys on voinut antaa stipendejä nuorille, vastavalmistuneille kokeille kannustukseksi ammatilliselle uralle. Taitaja-kilpailuiden palkinnot olivat myös merkittävä ”kädenojennus” ammattitaitokilpailuiden palkintoihin.

2011
Matkustimme SKM:n talvipäiville Imatralle yhdessä Keski-Suomen Keittiömestareiden kanssa. Kovasta pakkasesta huolimatta tapahtuma oli lämminhenkinen.
Kevät kului messujen merkeissä osallistuttiin Pohjanmaan Suurmessuille, Lakeus Kokkaa-messuille ja Kespron kesäjuhlille. Jäsenet olivat kiitettävällä tavalla mukana työpanoksellaan.
Unilever Road Show- koulutustilaisuus keräsi Sedun auditorion ääriään myöten täyteen alan ammattilaisia Pohjanmaalta.
Ruokafestareiden toteuttaminen vaati suuren työpanoksen sekä jäseniltä että VAOn oppilailta lehtori Arja Myllykankaan johdolla.
Lopputulokseen olimme enemmän kuin tyytyväisiä, messujen mahdollisesta jatkosta neuvotellaan alkuvuonna 2012.
Yhteistyö kaupan ja teollisuuden kanssa on lisääntynyt kiitettävästi. Yhteistyökumppanit ovat olleet innokkaasti esittelemässä toimintaansa ja tuotteitaan kokouksissamme.

2012
Pikkuusen Häjyymmät Pirot Senaatintorilla oli mittava urakka mukana olleille. Kyseessä oli pilottihanke Ravintola Epasteriasta, jossa tarjottiin paikallista Etelä-Pohjalaista ruokaa ja juomaa moderniin tyyliin asiakkaille. Mukana olivat myös Sedun oppilaat työssä oppimisjaksolla opettajineen. Etelä-Pohjanmaa ja sen ruokakulttuuri kiinnosti laajalti.

Kesäkuussa järjestetty tutustumiskierros Electroluxin, Pauligin ja Unileverin toimitiloihin oli mielenkiintoinen kattaus uusinta keittiötekniikkaa, modernia kahvipaahtimotoimintaa ja ruuan valmistusta koekeittiössä jossa myös kokkasimme itsellemme illallisen.
Myös syksyllä pidetty jälkiruokakoulutus oli onnistunut kokonaisuus. Paikalla oli Unilever tuotteineen sekä Kespro jälkiruokaviineineen. Myös Metsä-Tissue esitteli uusimmat ruuanlaittopaperit sekä kattoi pöytään servetti.
Joulukuussa yhdistys osallistui jäsenemme Karin Toivolan koordinoimaan vähävaraisten joulukeräykseen. Lahjoitimme ruokakasseihin hankkimiamme tarvikkeita.
Syksyn aikana aloitettiin yhdistyksen 20-vuotisjuhlan valmistelut. Juhlat pidetään 16.3.2013.

                                             

                         

 


2013 Etelä-Pohjanmaan keittiömestarit 20. toimintavuosi

Etelä-Pohjanmaan keittiömestarit ry juhli viikonloppuna 16.03.2013  20-vuotista taivaltaan Radisson Blu Royalin Ravintola Centralissa. Paikalla oli juhlavieraita n. 70 henkeä nauttimassa keittiöpäällikkö Martti Sahalan suunnittelemaa juhlaillallista. Viinivalinnoista vastasivat Kespro ja Wihuri-Metro.
Juhlavieraat toivotti tervetulleiksi puheenjohtaja Jani Unkeri ja Kaj Lax. Juhlapuheen piti Jani Unkeri . Hän toi myös SKM:n puheenjohtaja Ulla Liukkosen terveiset juhlayleisölle.
Yhdistyksen 20-vuotishistoriikin esitteli Kirsi Ekola.
Kiitospuheen keittiö- ja salihenkilökunnalle piti keittiöpäällikkö Matti Mäkilä Päijät-Hämeen Keittiömestareista.
Varsinaisessa ohjelmassa jaettiin jäsenille 20-vuotisjuhlakirja Atria Suomi Oyj:n toimesta ja kustantamana.  Kirjaa voi kysellä sihteeri Kaj Laxilta. Kirjan ovat koostaneet Kirsi ja Piia Ekola.
Etelä-Pohjanmaan Keittiömestarit ry luovutti hyväntekeväisyyslahjoituksen ICEHEARTS yhdistykselle lahjashekin käytettäväksi toimintaan. Icehearts tekee hyväntekeväisyystyötä erityisesti poikien syrjäytymien puolesta Etelä-Pohjanmaalla.
Yhteistyökumppanikäädyt luovutettiin seuraaville henkilöille:
- Koulutusalajohtaja Kaija Jyrkkänen Vaasan Ammattiopisto
- Myyntipäällikkö Mirja Ritala Wihuri-Metro
- Minna Lipasti Kauhajoki
- Toimitusjohtaja Jukka Hakala Pohjanmaan Expo
- Tukkupäällikkö Jarkko Ketonen Kespro Vaasa
Myös yhdistyksen hallinnossa pitkään työskenneille  luovutettiin muistolahja. Sen saivat Maija-Liisa Luopajärvi, Arja Myllykangas, Kaija Jyrkkänen,  Kaj Lax , Seppo Kinnunen.
Muistolahja jaettiin myös paikalla olleille perustajajäsenille Jens Sandströmille ja Aimo Alholle.
Sydämelliset kiitokset juhlavieraille , Ravintola Centralin henkilökunnalle sekä illan yhteistyökumppaneille.
Illan juonsi tyylikkäästi toimittaja Timo Koskinen.  Tanssimusiikista vastasi Juuso Ahola ja Strato Gangsters. Taustalla pyöri koko ajan Ilpo Ekolan kokoama videokooste vanhoista valokuvista  ym.
Kaj Lax

taiteiden yö 8.8.2013

Etelä-Pohjanmaan keittiömestarit tekivät uuden toiminnallisen aluevaltauksen Vaasan Taiteiden Yössä 8.8. Lukuisista pyynnöistä huolimatta, emme aiemmin ole toimintaan osallistuneet, mutta nyt hallitus päätti kokeiluluonteisesti olla mukana. Päätettiin, että liikuteltavasta vaunusta myydään jotain pientä suolaista kävelykadulla lähellä Fondista. Niinpä yksimielisesti hallitus päätyi siihen lopputulokseen, että myydään täytettyä patonkia. Jokainen patonki täytettiin salaatilla, marinoidulla punasipulilla ja valinnan mukaan joko kypsällä härän rinnalla tai savulohella. Päälle laitettiin majoneesikastiketta. Patonki pussiin - ja ei kun syömään! Kasvisvaihtoehtoon laitettiin enemmän salaattia, joka toimi hyvin. Lisäksi myynnissä oli vesipulloja ja pillimehuja.

Tuote oli äärimmäisen onnistunut ja myyntimme sai valtaisan suosion. Jono oli katkeamaton alkuhetkistä 17.50 aina siihen saakka kunnes kaikki myytävät tuotteet loppuivat kesken kahden tunnin kuluttua. Jouduimme sulkemaan "kioskin" raaka-aineiden loppumisen vuoksi. Illasta jäi oikein hyvä maku, ja saamamme palautteen siivittämänä olemme ensi vuonnakin mukana. Sitten tavara ei lopu kesken. Paikka oli niin keskeinen, että sinne oli helppo löytää ja toisaalta se sijaitsi keskellä kaikkea. Kiitos kaikille mukana olleille keittiömestareille ja asiakkaillemme sekä toimintaamme tukeneille yhteistyökumppaneille.
Timo Kupila

 
Tuotekehityspäivä Atria Oyj:n kanssa oli laatuaan ensimmäinen. Keittiömestari Jari-Matti Peltokosken johdolla käsittelimme porsaan ja naudan lihaa aina kärsästä saparoon ja turvasta häntään. Lopuksi maistelimme tuotoksia ja yhdessä totesimme: ”Hyvä ruoka, parempi mieli.”
Lakeus Kokkaa oli ensimmäistä kertaa Seinäjoki Areenalla. Suositun tapahtuman kävijämääräksi muodostui 600 henkeä.
Koko kevään suunniteltu opintomatka järjestettiin 5-10.6  Saksaan Pfalzin alueelle. Vierailimme korkealuokkaisissa viinitaloissa mm. Rechsrat von Buhl, Winzererein Deididsheim, Basf-yhtiöiden viinikellari, Hex von Dasenstein, Auggener Schaf sekä Karl Pfaffman ja nautimme saksalaisesta ruokakulttuurista. Matkalle osallistui 20 henkeä.
 
 
Sadonkorjuujuhla oli yhteinen projekti Ravintola Waskian kanssa. Suunnittelu aloitettiin keväällä ja juhla toteutettiin 5.10.2013. Ensimmäinen kerta antoi hyvät eväät jatkaa teeman kehittelyä ensi vuodelle.
 
Jepo Oy:n ja Vaasan ammattiopiston kanssa pidettiin Suomen suurimmat perunamaistiaiset. Tilaisuudessa maisteltiin 54 eri perunalajiketta. Tilaisuuteen tuli paikalle ammattilaisia ympäri Pohjanmaata. Vaasan ammattiopiston opiskelijat olivat mukana projektissa opettajansa Arja Myllykankaan johdolla.
Pikkujoulumatka tehtiin Tallinnaan 6-8.12.2013. Matkalla oli mukana 20 henkeä. Tutustuimme seuraaviin paikkoihin; Sokos Hotel Viru keittiö, jonka ravintolatoimintaa esiteltiin. Ravintola Maikrahvissa järjestettiin yhteinen illallinen ja ruokakulttuuriin tutustuminen. Uudessa Pohjanmaa á la Carte kirjassa yhdistys oli näkyvästi esillä alueen ravintoloiden ruokatuotteilla.
 
Hallitus kiittää jäseniä, kannatusjäseniä sekä yhteistyökumppaneita työntäyteisestä ja mielenkiintoisesta vuodesta. Vuoteen 2014 suunnitellaan yhdessä monipuolista ja mahdollisimman monelle sopivaa toimintaa niin, että saadaan aktivoitua jäsenistöä osallistumaan yhteisiin tapahtumiin ja koulutuksiin.
 

2014

 

Etelä-Pohjanmaan Keittiömestarit ry:n hallitukseen kuuluivat toimintakaudella 2014 puheenjohtaja Martti Sahala, varapuheenjohtaja Pasi Holkkola, sihteeri Kaj Lax; jäsenet Tuija Järvi-Lähde, Jani Unkeri, Kirsi Ekola ja Timo Kupila. Hallituksen ulkopuolisena rahastonhoitajana toimii Kaija Jyrkkänen. Tilintarkastajina toimivat Maija-Liisa Luopajärvi sekä Arja Myllykangas.Etelä-Pohjanmaan Keittiömestarit ry:n hallitukseen kuuluivat toimintakaudella 2014 puheenjohtaja Martti Sahala, varapuheenjohtaja Pasi Holkkola, sihteeri Kaj Lax; jäsenet Tuija Järvi-Lähde, Jani Unkeri, Kirsi Ekola ja Timo Kupila. Hallituksen ulkopuolisena rahastonhoitajana toimii Kaija Jyrkkänen. Tilintarkastajina toimivat Maija-Liisa Luopajärvi sekä Arja Myllykangas.

TOIMINTAA VUONNA 2014 :                                                                       

 

Yhdistys on luovuttanut Koulutuskeskus SEDUlle Seinäjoelle, Kpedun Kokkolan ammattiopistolle, VAKK:lle  ja Vaasan ammattiopistolle keväällä 2014 jaettavaksi stipendit opinnoissaan menestyneille opiskelijoille.

YHDISTYKSEN huomionosoitukset 2014

Pohjois-Pohjanmma Keittiömestarit 30 v, PJ Martti Sahala luovutti huomionosoituksen.

Minna Henttonen 50 v

KOTKAN LIITTOPÄIVÄT:

CB-tunnukset jaettiin:

Minna Henttonen CB

Jani Unkeri CB

Martti Sahala, kultainen CB

Tuija Järvi-Lähde, kultainen CB

GIF-projektiin hankittiin kymmenen keittokirjaa. Ne luovutettiin kilpailuissa menestyneille palkinnoiksi 7.9.2014 Seinäjoella.

Pasi Laitamäelle annettiin matka-avustus GIF-projekti matkalle Italiaaan 10-12.6.2014.

Toimintakausi 2014 oli monipuolinen. Vuoden ensimmäinen tapahtuma oli SKM:n liittopäivät Kotkassa oli mukavasti toteutettu juhla merihenkinen tapahtuma.

Pohjanmaan Suurmessuilla tarjottiin yleisölle mm. simpukoita, suklaakakkua jne. Tuotteet kiinnostivat kovasti ja reseptejä kyseltiin.

Taiteiden Yön tapahtumassa yhdistys oli mukana nyt toista kertaa. Jatkettiin Street Food-teemalla tänäkin vuonna. Ukkosmyrsky loppui juuri ennen tilaisuuden alkua. Suosio oli tänäkin vuonna suuri.

Sadonkorjuujuhla oli yhteinen projekti Ravintola Waskian kanssa. Tänä vuonna jo hyödynnettiin viime vuoden kokemuksia ja asiakkaita saatiin tyydyttävä määrä. Pöytää kehuttiin monipuoliseksi ja maukkaaksi.

Joulukeräys oli tänä vuonna kohdistettu kahteen eri toimijaan (Lähimmäisyhdistyksen sekä Sosiaalitoimiston). Saimme runsaskätisesti yhteistyökumppaneilta tuotteita, joita lahjoitimme edelleen kohderyhmille.

Härmän kylpylä 30-vuotta juhlassa joulukuussa yhdistys hoiti talkootyönä buffet-pöydän, tarjoilun sekä juomapöydän hoidon. Vastineeksi pääsemme nauttimaan kylpylän palveluista vuosikokouksen yhteydessä.

 

Hallitus kiittää jäseniä, kannatusjäseniä sekä yhteistyökumppaneita työntäyteisestä ja mielenkiintoisesta vuodesta. Vuoteen 2015 suunnitellaan yhdessä monipuolista ja mahdollisimman monelle sopivaa toimintaa niin, että saadaan aktivoitua jäsenistöä osallistumaan yhteisiin tapahtumiin ja koulutuksiin. Erityisesti hallitus toivoo uusien jäsenten mukaan tuloa toimintaan

VAASA 28.2.2015

Martti Sahala             Kaj Lax                                                                                                                       

puheenjohtaja            sihteeri          

 

                                                                                                                                                            

 

 

Etelä-Pohjanmaan keittiömestarit ry 2015

 

Etelä-Pohjanmaan Keittiömestarit ry:n hallitukseen kuuluivat toimintakaudella 2015 puheenjohtaja Pasi Holkkola, varapuheenjohtaja Jani Unkeri, sihteeri Kaj Lax; jäsenet Kirsi Ekola, Ossi Kallio, Martti Sahala ja Arja Myllykangas. Hallituksen ulkopuolisena rahastonhoitajana on toiminut Kaija Jyrkkänen. Tilintarkastajina toimivat Sari Sundqvist sekä Timo Kupila.

 

KOKOUKSIA JÄRJESTETTIIN TOIMIKAUDELLA 2015

 

 

JÄSENET 2015 JÄSENMAKSUT

 

Ammattijäseniä 55.  Uusia: Susanne Liljeström-Holm, Joni Pukkinen,

 

Jäsenmaksu 55 euroa (ei eläkeläisiltä).

 

Kannatusjäseniä on 23. Uusia: Jonas Lundström, Närpiön Vihannes, Jani Rautapuro Fresh Servant,  

 

Kannatusjäsenmaksu 90 euroa.

 

Jäsenmaksu on peritty sähköpostilla lähetetyllä lomakkeella, jossa on viitenumero.

 

TOIMINTAA:

 

OPISKELIJASTIPENDIT

 

Yhdistys on luovuttanut Koulutuskeskus SEDUlle, SEDU aikuiskoulutukselle Seinäjoelle, Kpedun Kokkolan toimipaikalle, Vaasan aikuiskoulutuskeskukselle ja Vaasan ammattiopistolle keväällä 2015 jaettavaksi stipendit opinnoissaan menestyneille opiskelijoille.

 

YHTEISTYÖTÄ HYVÄNTEKEVÄISYYDESSÄ              

 

Yhdistyksen lahjakortit jaettaviksi vähävaraisille lapsiperheille luovutettiin Kauhavan ja Seinäjoen joulupuu- keräykseen Mannerheimin lastensuojeluliiton vastuuhenkilöille. Luovutukset suorittivat Jani Unkeri Seinäjoella ja Pasi Holkkola Kauhavalla .

 

Mustasaaren suomenkielisen seurakunnan diakoniatyölle luovutettiin 20 jouluista tuotekassia jaettavaksi vanhuksille ja lapsiperheille. Lahjan luovuttajina toimivat Christer Lundström ja Kaj Lax.

 

Syksyinen Sadonkorjuujuhla järjestettiin yleisölle Ravintola Centralissa 3.10.2015. Sunnuntaina 4.10.2015 Centraliin oli kutsuttu tiukassa taloudellisessa tilanteessa olevia lapsiperheitä sadonkorjuujuhlaan nauttimaan monenlaisia herkkuja buffet-pöydästä. Vaasan sosiaalityö ja perhepalvelut valitsi perheet tilaisuuteemme.  Vaasan ammattiopiston lähihoitajaopiskelijat olivat suunnitelleet lapsille myös ohjelmaa; kasvomaalausta, ongintaa, askartelua ja piirtämistä. Tapahtuma sai paljon kiitosta maukkaasta ruuasta ja palvelusta sekä lasten ohjelmasta. Sadonkorjuujuhlat toteutettiin yhteistyössä Original Sokos Hotel Royal Vaasan ja Ravintola Centralin kanssa.

 

YHDISTYKSEN huomionosoitukset 2015                

 

Etelä-Pohjanmaan keittiömestareiden ensimmäinen kunniajäsenyys on myönnetty Kaj Laxille vuosikokouksessa 29.3.2015.

 

KOULUTUS JA KOKKITAKIT

 

Jäsenistöä tuettiin koulutustilaisuuksiin osallistumisessa.

 

Yhdistys hankki kokintakkeja jäsenistölleen käytettäväksi yhdistyksen edustustehtävissä, varsinaisessa toiminnassa, messuilla, yhteistyökumppaneiden tilaisuuksissa ja koulutuksissa. Takit toimitti Pajunen Oy.

JOULUTERVEHDYKSET

 

Joulutervehdykset on lähetetty sähköpostilla jäsenille sekä yhteistyökumppaneille.

 

 

YHDISTYKSEN KOTISIVUJEN PÄIVITYS JA FACEBOOK

 

Päivityksen on vuoden 2015 aikana hoitanut Pekka Ähkynen Vaasasta. Kiitämme Pekkaa hyvin hoidetusta työstä, sivuille on päivitetty tietoa tapahtumista, koulutuksista ja yhteistyökumppaneista.

www.ep-keittiomestarit.fi/

tps://www.facebook.com/Etelä-Pohjanmaan-Keittiömestarit-RY-25416

TARVIKEVARASTO

Yhdistys on vuokrannut tarvikevaraston Kuljetusliike K. Meriläisen tiloista Liisanlehdosta, Vaasasta. Varauksen yhteyshenkilönä toimii Kaj Lax.

 

HALLITUKSEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAT SEKÄ MUU INFORMAATIO

 

Lähetetty sähköpostilla jäsenille ja kannatusjäsenille.

 

 

 

 

 

 

TOIMINTAVUOSI 2015

 

 

 

 

 

 

Toimintakausi 2015 oli antoisa. Aloitimme vuoden Stadin talvipäivillä Helsingissä.

 

Pohjanmaan Suurmessuilla joukko julkkiksia vieraili messukeittiössä valmistamassa ruokaa keittiömestareitten kanssa. Yleisökin sai maistiaisia sesongin herkuista.

 

Provinssi Rock keräsi mukavasti jäseniä talkootyöhön back stagelle. Palaute oli positiivista sekä artisteilta että järjestäjiltä. Neljän päivän aikana ruokittiin n. 1300 artistia, roudaria ym. työntekijää. Meillä oli mukavaa, vaikka kiirettä piisasikin päivästä toiseen.

 

Taiteiden Yön tapahtumassa yhdistys oli mukana nyt kolmatta kertaa. Keittiömestareiden koju herätti kiinnostusta tuotteillaan ja jono oli pisimmillään yli 10 metriä pitkä.

 

Ruokaa Pohjanmaalta – Mat från Österbotten keräsi Ravintola Silveriaan lähes 400 alan ammattilaista tutustumaan lähiruokamessuihin ja monipuoliseen seminaaritarjontaan. Vaasan ammattiopiston ja Ravintola Silverian henkilökunta sekä opiskelijat hoitivat tapahtuman järjestelyt upeasti.

 

Jäsenille ja aveceille järjestettiin pikkujoulujuhla ja Sami Hedberg 365 Show Härmän kylpylässä. Tilaisuus oli kaikin puolin onnistunut.

 

Hallitus kiittää jäseniä, kannatusjäseniä sekä yhteistyökumppaneita ja mielenkiintoisesta vuodesta. Vuosi 2016 tuo mukanaan uusia positiivisia toiminnallisia haasteita. Niihin hallitus toivoo jäsenistön runsasta osallistumista.

 

Tätä kirjoitettaessa on jo tiedossa, että Suomen Keittiömestarit ry. on valinnut Etelä-Pohjanmaan Keittiömestarit ry:n vuoden alueyhdistykseksi. Merkille oli pantu yhdistyksen aktiivinen toiminta ja osallistuminen eri tapahtumiin alueellamme ja ajantasainen toiminnasta tiedottaminen sekä muukin positiivinen vire toiminnassamme. Tämä on hieno tunnustus jäsenistölle, joka kannustaa ja tuo lisäpontta tulevaankin toimintaan.

 

YHTEISTYÖKUMPPANIT:

 

Diversey Oy

Amfora

Pohjanmaan Expo Oy

Ateriamestarit Oy

Aromilehti

Oy Snellman Ab

Kala Lasse Oy

Farmos Oy

Atria Suomi Oyj

Ateriamestarit Oy

E Gavrielides Oy

Kespro Oy

Calasta Oy

Pohjalainen  Oy

Continental Food

Chips Food

Hartwall Oy

Kauhajoen Ruokamessut

Electrolux Professional

Nestle Finland

Kaivon Liha Oy

Euracon Oy

Kalaliike Tom Blom

 

 

 

Närpiön Vihannes

Fazer Leipomot Oy

Ravintola Fondis

Suomen Nestle Oy

Felix Abba Oy

Riitan Herkku

 

 

 

Maalahden Limppu Oy

Vaasan & Vaasan Oy

Saarioinen

Mallaskoski Oy

Fresh Servant Oy

Selecta Oy Ab

Mondo Fresco Oy

Gustav Paulig Oy

 

Master Foods Oy

Jepo Oy

Koff Oy

Meira Nova Oy

Metos Oy

Europicnic

Metsä Tissue Oyj

Haapaveden ammattiopisto

Kokkolan ammattiopisto

Findus Finland Oy

Härmän Kylpylä

Seinäjoen ammattioppilaitos

Vaasan ammattiopisto

 

Unilever Finland Oy

Tukkutalo Heinonen

Hätälä Oy

Pramia Oy

Österbottens Fiskarförbund rf

HK Scan

Bandedosa Oy

Wennberg Oy Ab

Härmä Food Oy

Valora Trading

Wihuri Metro Oy Aarnio

Weber

Valio Oyj

 

Vaasassa 6.3.2016

Pasi Holkkola                                                                                                                                   Kaj Lax

Puheenjohtaja                                                                                                                               Sihteeri

 

 

 TOIMINTAVUOSI 2016

 

 

 

Etelä-Pohjanmaan Keittiömestarit ry:n hallitukseen kuuluivat toimintakaudella 2016 puheenjohtaja Pasi Holkkola, varapuheenjohtaja Martti Sahala, sihteeri Kaj Lax; jäsenet Tiina Laurila, Ossi Kallio, Jani Unkeri ja Arja Myllykangas. Hallituksen ulkopuolisena rahastonhoitajana on toiminut Jouni Oikarainen. Toiminnantarkastajina toimivat Sari Sundqvist sekä Timo Kupila.

KOKOUKSIA JÄRJESTETTIIN TOIMIKAUDELLA 2016

  18.1.2016 Hallituksen kokous, Il Banco, Vaasa

q  22.2.2016 Hallituksen kokous, Härmän Kylpylä, Härmä

q  30.3.2016 Vuosikokous, Ravintola Fransmanni, Seinäjoki

q  2.5.2016 Hallituksen kokous, Ravintola Strampen, Vaasa

q  30.5.2016 Hallituksen kokous, Rosso, Vaasa

q  22.8.2016 Hallituksen kokous Sorsanpesä, Seinäjoki

q  19.9.2016 Hallituksen kokous, Frans & Nicole, Vaasa

q  29.10.2016 Syyskokous, Fransmanni, Seinäjoki

q  14.11.2016 Hallituksen kokous, Hotelli Alma, Seinäjoki

 

JÄSENET 2016 JÄSENMAKSUT

Ammattijäseniä 56.  Uusia: Pasi Latva, Konsulinnan Kahvihuone Vaasa, Mikko Pettersson, Härmän Kylpylä

Jäsenmaksu 55 euroa (ei eläkeläisiltä).

Kannatusjäseniä on 24. Uusia: Raija Wärn, Snellman Pro, Anna-Mari Honkaniemi, Atria-Suomi Oyj  

Kannatusjäsenmaksu 90 euroa.

Jäsenmaksu on peritty sähköpostilla lähetetyllä lomakkeella, jossa on viitenumero.

 

TOIMINTAA:

q  ProGaala 2016 28.1.2016, Helsinki

q  SKM:n liittopäivät 5-7.2.2016, Rovaniemi

q  Vuosikokous 30.3.2016, Seinäjoki

q  Koulutuspäivä Paulig Oy/Fazer Leipomot 4.4.2016, VAO Vaasa

q  Pohjanmaan Suurmessut 23-24.4.2016  Vaasa / Mustasaari

q  Taitaja-kisat 10-11.5.2016, Seinäjoki

q  Kespron kesän avaus tukkuasiakkaille  19.5.2016 Vaasa

q  Provinssi 30.6-2.7.2016 Seinäjoki

q  Taiteiden yö 11.8.2016, Vaasa

q  Sadonkorjuujuhla 2.10.2016, Härmän Kylpylä

q  Syyskokous, teatteri ja illallinen 29.10.2016, Seinäjoki

q  Kespron joulun avaus tukkuasiakkaille 1.12.2016, Vaasa

OPISKELIJASTIPENDIT
 

Yhdistys on luovuttanut Koulutuskeskus SEDUlle, Sedu Aikuiskoulutuskeskukselle, Kpedun Kokkolan toimipaikalle, Vaasan aikuiskoulutuskeskukselle ja Vaasan ammattiopistolle jaettavaksi stipendit opinnoissaan menestyneille opiskelijoille. Taitaja  2016 Seinäjoki kisoissa jaettiin stipendit.

 

YHTEISTYÖTÄ HYVÄNTEKEVÄISYYDESSÄ

Mustasaaren Seurakunnan suomenkieliselle diakoniatyölle luovutettiin kaksikymmentä jouluista tuotekassia jaettavaksi vähävaraisille lapsiperheille. Lahjan keräsivät kokoon yhteistyökumppaneilta ja luovuttivat Christer Lundström ja Kaj Lax.

 

YHDISTYKSEN huomionosoitukset 2016

SKM:n liittopäivillä 5-7.2.2016 luovutettiin hakemuksesta Cordon Bleu – tunnus Pasi Holkkolalle ja kultainen Cordon Bleu tunnus Vesa Saariselle.

 

Etelä-Pohjanmmaan Keittiömestarit ry nimettiin SKM:n liittopäivillä Vuoden Alueyhdistykseksi. Yhdistys huomioitiin ”hyvästä tekemisen meiningistä” ja hyvästä, ajantasaisesta tiedottamisesta.

 

MERKKIPÄIVÄ- YM. MUISTAMISET

Arja Myllykangas, Maija-Liisa Luopajärvi ja Kimmo Köykkä merkkipäivän johdosta.

Marja-Liisa Pöytälaakso, Atria Food-Services, muistettiin pitkäaikaisesta yhteistyöstä yhdistyksen kanssa.

Rahastonhoitajan pitkäaikaista pestiä hoitanutta Kaija Jyrkkästä muistettiin lahjalla.

Muistettiin myös poismenneiden omaisia.

JÄSENTEN STIPENDIT

Hakemuksesta luovutettiin koulutusmatkaan ja tapahtumaan stipendit Jani Unkerille, Martti Sahalalle ja Vesa Saariselle.

VAPAA-AJAN TAKIT

Jäsenille hankittiin vapaa-ajan takit ja pikeepaidat.

 

JOULUTERVEHDYKSET

Joulutervehdykset on lähetetty sähköpostilla jäsenille sekä yhteistyökumppaneille.

 

YHDISTYKSEN KOTISIVUJEN PÄIVITYS JA FACEBOOK

Päivityksen on vuoden 2016 aikana hoitanut Pekka Ähkynen, Martti Sahala ja Tiina Laurila.

 

www.ep-keittiomestarit.fi/

 

https://www.facebook.com/Etelä-Pohjanmaan-Keittiömestarit-RY-25416

 

HALLITUKSEN JÄSENTEN TIEDOT

 

Päivitettiin PRH:lle 2016 keväällä

 

Sihteeri kerää jäsenten syntymäaikoja merkkipäivärekisteriä varten.

 

TARVIKEVARASTO

 

Yhdistys on vuokrannut tarvikevaraston Kuljetusliike K. Meriläisen tiloista Liisanlehdosta, Vaasasta. Varauksen yhteyshenkilönä toimii Kaj Lax.

 

HALLITUKSEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAT SEKÄ MUU INFORMAATIO

Lähetetty sähköpostilla jäsenille ja kannatusjäsenille.

TOIMINTAVUOSI 2016

Toimintakausi 2016 oli tapahtumiltaan monipuolinen. Aloitimme vuoden  SKM:n Lapin liittopäivillä Rovaniemellä. Siellä yhdistys yllätettiin ”Vuoden alueyhdistys” tittelillä. Oli hienoa kuulla kattojärjestön kommentit mukavasta tekemisen meiningistä. Lapin Keittiömestarit onnistuivat jälleen kerran loihtimaan maukkaat tarjottavat liittopäiväväelle.

Taitaja kisat Seinäjoella keräsi Areenalle suuren yleisömäärän. Myös voittaja saatiin Pohjanmaalle. E-P Keittiömestareiden jäseniä oli mukana mm.  tuomareina.

Pohjanmaan Suurmessuilla messukeittiössä oli hampurilaiskilpailu kahtena päivänä julkkisten kesken. Yleisökin sai maistiaisia sesongin herkuista.

Provinssi keräsi jälleen mukavasti jäseniä talkootyöhön back stagelle kenttäkeittiöön. Palaute oli hyvää  sekä artisteilta että järjestäjiltä kuin myös erikoisruokavaliota noudattavilta.

Taiteiden Yön tapahtumassa yhdistys oli mukana nyt neljättä kertaa. Ilma oli huono ja vettä satoi kaatamalla. Keittiömestareiden kojun löysi kuitenkin kanta-asiakkaat

Jäsenille ja aveceille järjestettiin teatteriesitys ja illallinen Juurella-Ravintolassa  syyskokouksen yhteydessä Seinäjoella

Hallitus kiittää jäseniä, kannatusjäseniä sekä yhteistyökumppaneita ja mielenkiintoisesta vuodesta. Vuosi 2017 tuo mukanaan uusia positiivisia toiminnallisia haasteita. Olemme mukana yhdessä Suomen Paistinkääntäjät ry:n kanssa Suomi 100 vuotta tapahtumissa Koko Suomi Grillaa 6.5.2017 sekä Suurissa Kyläjuhlissa 26.8.2017.  Niihin hallitus toivoo jäsenistön runsasta osallistumista.

Pasi Holkkola                                            Kaj Lax

puheenjohtaja                                                                sihteeri

 

 

 

Etelä-Pohjanmaan keittiömestarit ry 2017

Taustaa:       


Etelä-Pohjanmaan Keittiömestarit ry:n tavoitteena on:

  • Edistää jäsenistönsä ammattitaitoa ja yhteistyötä
  • Vahvistaa alan tunnettavuutta ja myönteistä mainetta

Yhdistys kuuluu SKM ry:n kautta jäsenenä N.K.F:ään ja WACS:iin (Pohjoismainen Keittiömestariliitto ja Maailman Keittiömestareiden Liitto).

Etelä-Pohjanmaan Keittiömestarit ry:n hallitukseen kuuluivat toimintakaudella 2017 puheenjohtaja Pasi Holkkola, varapuheenjohtaja Martti Sahala, sihteeri Kaj Lax; jäsenet Tiina Laurila, Ossi Kallio, Jani Unkeri ja Arja Myllykangas. Hallituksen ulkopuolisena rahastonhoitajana on toiminut Jouni Oikarainen. Toiminnantarkastajina toimivat Sari Sundqvist sekä Timo Kupila.

KOKOUKSIA JÄRJESTETTIIN TOIMIKAUDELLA 2017

q  30.1.2017 Hallituksen kokous, Bank Food&Wine, Vaasa

q  7.3.2017 Hallituksen kokous, 1+k, Vaasa

q  28.3.2017 Vuosikokous, Oy Snellmann Ab, Pietarsaari

q  24.4.2017 Hallituksen kokous, Sokos Hotel Lakeus, Seinäjoki

q  12.6.2017 Hallituksen kokous, Villa Sandviken, Vaasa

q  16.8.2017 Hallituksen kokous Ravintola Äärellä, Seinäjoki

q  11.9.2017 Hallituksen kokous, Ravintola Bernys, Raippaluoto

q  4.11.2017 Syyskokous, MS/Wasaexpress

 

 

JÄSENET 2017 JÄSENMAKSUT

 

Ammattijäseniä 54  Uusia: Sami Muilu, Sorsanpesä, Arto Typpö, Kivitippu

Jäsenmaksu 55 euroa (ei eläkeläisiltä).

Kannatusjäseniä on 22. Uusia: Heikki Ahopelto, Wihuri OY/Metro

Kannatusjäsenmaksu 90 euroa.

Jäsenmaksu on peritty sähköpostilla lähetetyllä lomakkeella, jossa on viitenumero.

 

 TOIMINTAA:

 

q  ProGaala 2017 27.1.2017, Helsinki

q  Fast Food, Cafe ja Ravintolamessut 8-9.3.2017, Messukeskus HKI (Fresh Servant)

q  Vuosikokous 28.3.2017, Snellman Oy Pietasaari

q  Kespro Kesän avaus 27.4.2017 Vaasa

q  Villiyrttikoulutus 6.6.2017 Sedu Seinäjoki

q  Koko Suomi Grillaa 6.5.2017 (Suomi 100/E-P Keittiömestarit ja Pohjanmaan Rotissöörit yhteistyöhanke) Vaasa

q  N.K.F kongressi 8-11.6.2017 Lahti

q  Farmarimessut 14-17.6,2017 Seinäjoki (Kokkikilpailujen järjestäminen)

q  Provinssi 29.6-1.7.2017 Seinäjoki

q  Taiteiden yö 10.8.2017, Vaasa

q  Suuret kyläjuhlat 26.8.2017 (Suomi 100/E-P Keittiömestarit ja Pohjanmaan Rotissöörit yhteistyöhanke) Vaasa) Seinäjoki

q  Makujen ilta 30.9.2017 Vaasa

q  Sadonkorjuujuhla 29.10.2017, Härmän Kylpylä

q  Syyskokous (MS/Wasaexpress) ja pikkujoulu Uumajassa 4-5.11.2017

q  Kespron Joulun avaus 9.11.2017, Vaasa

OPISKELIJASTIPENDIT

  Yhdistys on luovuttanut Koulutuskeskus SEDUlle, Sedu Aikuiskoulutuskeskukselle, Kpedun Kokkolan toimipaikalle, VAMIA:lle Vaasa jaettavaksi stipendit opinnoissaan menestyneille opiskelijoille.

  YHDISTYKSEN huomionosoitukset 2017

 Taitaja 2017-kisoissa (semifinaali) Vaasa luovutettiin kilpailijoille Pohjanmaa ála carte-kirjat.

Keski-Suomen Keittiömestarit ry 30 v 18.11.2017 Jyväskylässä luovutettiin yhdistyksen muistolahjat.

 MERKKIPÄIVÄ- YM. MUISTAMISET

Marita Mäenpäälle, Sari Sundqvist, Pasi Virtanen ja Hannu Koveronkoskelle huomioitiin merkkipäivän johdosta.

Kai-Pekka Laitisen eläkkeelle siirtymisen johdosta huomioitiin kirjalahjalla.

  HANKINTOJA JÄSENILLE JA YHDISTYKSELLE

Jäsenille hankittiin uusia kokintakkeja 17 kpl (Pajunen Oy). Takeissa oli omavastuu (jäsenen maksama)

Ennakkotilaushintaan tilattiin halukkaille Vuoden Ruoka kirjaa Parasta Pöytään. Jäseniltä laskutettiin kirja.

Hankittiin E-P Keittiömestarit ry:n Roll Up tapahtumiin.

Yhdistyksen Wokkipannujen polttimet (Muurikka) uusittiin

 JOULUTERVEHDYKSET

Joulutervehdykset on lähetetty sähköpostilla jäsenille sekä yhteistyökumppaneille.

 YHDISTYKSEN KOTISIVUJEN PÄIVITYS JA FACEBOOK

Päivityksen on vuoden 2017 aikana hoitanut Pekka Ähkynen  ja Tiina Laurila.

 

www.ep-keittiomestarit.fi/

 

https://www.facebook.com/Etelä-Pohjanmaan-Keittiömestarit-RY-25416

  

 TARVIKEVARASTO

 Yhdistys on vuokrannut tarvikevaraston Kuljetusliike K. Meriläisen tiloista Liisanlehdosta, Vaasasta. Varauksen yhteyshenkilönä toimii Kaj Lax.

 HALLITUKSEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAT SEKÄ MUU INFORMAATIO

Lähetetty sähköpostilla jäsenille ja kannatusjäsenille.

 

 

 

 

 

 

 

TOIMINTAVUOSI 2017

 

 

 

 

 

Toimintakausi 2017 oli tapahtumiltaan mielenkiintoinen mm. uusien aluevaltauksien osalta. Suomi100-tapahtumat ja Fast Food-messsut, Farmari ja Makujen ilta olivat kaikki uusia tapahtumia joita saimme olla totetuttamassa.

N.K.F Kongressi keräsi kesäkuun alussa Lahteen keittiömestareita kaikista Pohjoismaista. Tapahtumaan kuului korkeatasoinen kokkikilpailu. Lahden torilla oli perjantaina Possujuhlat, lauantain juhlaillallinen nautittiin Sibeliustalolla hienoissa ja juhlavissa puitteissa.

Syyskokous pidettiin Merenkurkun laineilla MS/Wasaexpressillä. Pikkujouluillallinen nautittiin Uumajassa Köksbaren-ravintolassa ”Sosiaalinen illallinen” teemalla. Tapahtuma sai paljon myönteistä palautetta jäseniltä ja sitä pidettiin hyvänä ja toivottiin samantapaista tapahtumaa uudelleen. Samalla tutustuttiin ruotsalaisen ruokakultuurin nykytilaan. Osallistujia oli ennätysmäärä.

Hallitus kiittää jäseniä, kannatusjäseniä sekä yhteistyökumppaneita ja mielenkiintoisesta vuodesta. Vuosi 2018 tuo mukanaan taas vireää toimintaa. Yhdistyksen jäseniltä toivotaan aktiivista osallistumista toiminnan toteuttamiseen.

 

Pasi Holkkola                                            Kaj Lax

puheenjohtaja                                                                sihteeri

 

   

YHTEISTYÖKUMPPANIT:

 

Aromilehti    

Ateriamestarit Oy              

Atria Suomi Oyj

Bandedosa Oy

Calasta Oy    

Chips Food   

Continental Food               

Diversey Oy  

E Gavrielides Oy

Electrolux Professional      

Fredman

Europicnic

Farmos Oy   

Fazer            

Fazer Leipomot Oy            

Felix Abba Oy                     

Findus Finland Oy              

Fresh Servant Oy               

Gustav Paulig Oy               

Haapaveden ammattiopisto                   

Härmä Food Oy                 

Härmän Kylpylä                 

Hartwall Oy

Hätälä Oy     

Helsingin mylly                  

HK Scan        

Jepo Oy        

Kaivon Liha Oy                   

Kala Lasse Oy

Kalaliike Tom Blom                                 

Kauhajoen Ruokamessut   

Kespro Oy    

Koff Oy

Kokkolan ammattiopisto

Maalahden Limppu Oy      

Mallaskoski Oy                  

Meriläinen kulj.liike

Meira Nova Oy                  

Metos Oy     

Metsä Tissue Oyj               

Mondelez Fnland

Mondo Fresco Oy

Myllyn Paras

Närpiön Vihannes

Nestle Finland

Pågens

Pohjalainen  Oy

Pohjanmaan Expo Oy

Pramia Oy

Ravintola Fondis

Riitan Herkku                                           

Saarioinen

SEDU Aikuiskoulutus          

Seinäjoen ammattioppilaitos

Selecta Oy Ab

Snellman Pro

Suomen Nestle Oy             

Tukkutalo Heinonen          

Unilever Finland Oy

Vaasan/Lantmennen         

Valio Oyj

VAMIA          

Weber          

Wihuri Metro Oy Aarnio   

 

 

 

Etelä-Pohjanmaan keittiömestarit ry toimintakertomus 2018

Taustaa: 

 
Etelä-Pohjanmaan Keittiömestarit ry:n tavoitteena on: 

Edistää jäsenistönsä ammattitaitoa ja yhteistyötä 

Vahvistaa alan tunnettavuutta ja myönteistä mainetta 

Yhdistys kuuluu SKM ry:n kautta jäsenenä N.K.F:ään ja WACS:iin (Pohjoismainen Keittiömestariliitto ja Maailman Keittiömestareiden Liitto). 

Etelä-Pohjanmaan Keittiömestarit ry:n hallitukseen kuuluivat toimintakaudella 2018 puheenjohtaja Ossi Kallio, varapuheenjohtaja Pasi Holkkola, sihteeri Kaj Lax; jäsenet Tiina Laurila, Martti Sahala, Minna Henttonen ja Arja Myllykangas. Hallituksen ulkopuolisena rahastonhoitajana on toiminut Jouni Oikarainen. Toiminnantarkastajina toimivat Sari Sundqvist sekä Timo Kupila.  

KOKOUKSIA JÄRJESTETTIIN TOIMIKAUDELLA 2018 

8.1.2018 Hallituksen kokous, Ravintola Kokokana/Vaakuna Vaasa 

19.2.2018 Hallituksen kokous, Ravintola Talriikki/Vaakuna Seinäjoki 

13.3.2018 Vuosikokous, Sulvan Kestikievari, Sulva 

3.4.2018 Hallituksen kokous, Sokos Ravintola Panorama, Vaasa 

8.5.2018 Hallituksen kokous, Uppalan Kartano, Seinäjoki 

18.6.2018 Hallituksen kokous Härmän Kylpylä, Härmä 

14.8.2018 Hallituksen kokous, Ravintola Wasaca, Vaasa 

10.9.2018 Hallituksen kokous, Scandic Qvarken, Vaasa 

25.10.2018 Syyskokous, Silja Europa, Talinna 

6.11.2018 Hallituksen kokous, Ravintola Talriikki/Vaakuna Seinäjoki 

 

JÄSENET 2018 JÄSENMAKSUT  

 

Ammattijäseniä 62  Uusia: Joonas Laakso, Panorama, Janne Lampi, Powerpark, Kim Harju-Jeanty, Restaurang F-P. von Knorring, Olli Haapaluoma, Hotelli Vallonia, Markus Karlsson, Hotelli Vallonia, Petri Salomäki, Sokos Hotel Vaakuna Vaasa, Jaana Kujala, Seinäjoen seurakunta, Mika Hammar, ABC-kiitokaari Vaasa, Miika Harju, Uppalan Kartano, Heidi Katajamäki, OmaSp-stadion  

Jäsenmaksu 55 euroa (ei eläkeläisiltä). 

Kannatusjäseniä on 32. Uusia: Andreas Blundin Electrolux Professional,  Mia-Petra Kumpula-Natri EU:n parlamentti, Riitta Alapiha, Kauhajoen ruokamessut, Mikko Lehtovirta Metos Oy, Sauli Saarnisto 3kaverin jäätelötehdas Oy, Mats Sjöblom, Chipsters Food Oy, Jukka Paananen, Kalaneuvos Oy, Fatos Kavaja, Himas/Illyrian´s, Sami Mäki, Dieta Oy 

Kannatusjäsenmaksu 90 euroa.  

Jäsenmaksu on peritty sähköpostilla lähetetyllä lomakkeella, jossa on viitenumero. 

 

TOIMINTAA: 

SKM:n liittopäivät 9-11.2.2018 Joensuu 

Vuosikokous 13.3.2018 Sulvan Kestikievari Sulva 

Kespro Kesän avaus 26.4.2018 Vaasa 

Santamaria/Paulig tuotekoulutus toukokuu 2018 Vamia Vaasa 

Danfoss kesäjuhlat 8.6.2018, Wasa-areena Vaasa 

Provinssi 27.6-1.7.2018 Seinäjoki 

Taiteiden yö 9.8.2018 Vaasa 

Ruokakarkelot 25.8.2018 Lakeuden puisto Seinäjoki 

Syyskokous (Silja Europa) 25.10.2018 

 Foodfest-ruokamessut Tallinna 26.10.2018 

Pikkujouluillallinen/Tasting ménu Ravintola Noa Tallinna 26.10.2018 

OPISKELIJASTIPENDIT 

  

Yhdistys on luovuttanut Koulutuskeskus SEDUlle, Sedu Aikuiskoulutuskeskukselle, Kpedun Kokkolan toimipaikalle, VAMIA:lle Vaasa jaettavaksi stipendit opinnoissaan menestyneille opiskelijoille.  

 

YHDISTYKSEN huomionosoitukset 2018 

Ravintola Noan keittiöpäällikölle, Tallinna Vaasa Pohjanmaa ála carte-kirja.  

 

MERKKIPÄIVÄ- YM. MUISTAMISET 

Christer Lundströmin perheen muistaminen lahjakortilla.  

Syyskokouksessa kunniajäsenyyden, Maija-Liisa Luopajärvi, Arja Myllykangas ja Seppo Kinnunen, johdosta diplomit ja ”kukat”. 

 

HANKINTOJA JÄSENILLE JA YHDISTYKSELLE 

Uusille jäsenille hankittiin uusia kokintakkeja 5 kpl (Pajunen Oy). Takeissa oli omavastuu (jäsenen maksama). 

 

 

JOULUTERVEHDYKSET 

Joulutervehdykset on lähetetty sähköpostilla jäsenille sekä yhteistyökumppaneille. 

 

YHDISTYKSEN KOTISIVUJEN PÄIVITYS JA FACEBOOK 

Päivityksen on vuoden 2018 aikana hoitanut Pekka Ähkynen  ja Tiina Laurila. 

 

www.ep-keittiomestarit.fi/ 

 

https://www.facebook.com/Etelä-Pohjanmaan-Keittiömestarit-RY-25416 

 

TARVIKEVARASTO 

 

Yhdistys on vuokrannut tarvikevaraston Kuljetusliike K. Meriläisen tiloista Liisanlehdosta, Vaasasta. Varauksen yhteyshenkilönä toimii Kaj Lax. 

 

HALLITUKSEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAT SEKÄ MUU INFORMAATIO 

Lähetetty sähköpostilla jäsenille ja kannatusjäsenille.

 

TOIMINTAVUOSI 2018 

 

Toimintakausi 2018 oli jälleen mielenkiintoinen. mm. uusien aluevaltauksien osalta. Danfoss-tapahtuma oli yhdistykselle uusi ja merkittävä. Sen läpiviemiseen  osallistui kiitettävän suuri joukko jäseniä.   

Perinteiset tapahtumat Provinssi, Taiteiden yö Vaasa ja Ruokakarkelot Seinäjoki olivat myös mukana.  

Syyskokous pidettiin taas laineiden päällä,  Tallink Siljan Europalla. Pikkujouluillallinen nautittiin kuuluisassa Ravintola Noassa Tallinnassa. Nautimme 13-ruokalajin tasting ménun juomineen.  Taas todettiin että vaikka paljon on nähty ja ruokia maisteltu niin aina tulee uutta, sen todisti tämäkin huikea kokemus. Päivällä kävimme myös Foodfest messuilla Tallinnassa. Sieltä mieleen päällimmäisenä lähiruoka, joka oli hyvin esillä, juomaosastot joista pystyi ostamaan mukaan uusia alkoholituotteita. Suomessahan ei vielä toteudu. 

Keväällä 2018 jäsenhankintakampanjan jonka ansiosta saimme paljon uusia jäseniä. Tervetuloa toimintaan mukaan. 

YCC, young chef club perustettiin SKM:n toimesta. Nuorilla kokeilla on toimintaa vuosittain tapaamisineen. E-P Keittiömestareista on osallistunut Emma Yli-Karjamaa ja Sami Hakomäki. E-P Keittiömestarit on tukenut kokkien matka- ym. kuluja. YCC laajentaa toimintaa alueille ja nuoriin 2019. 

Sihteeri  on päivittänyt Aromi-lehden jäsenrekisteriä ja jokainen saa Aromi-lehden kotiinsa tai työpaikalleen jäsenetuja. 

Hallitus kiittää jäseniä, kannatusjäseniä ja yhteistyökumppaneita kuluvasta vuodesta. Vuosi 2019 tuo mukanaan uutta ja mielenkiintoista toimintaa. Yhdistyksen jäseniltä toivotaan aktiivista osallistumista toiminnan toteuttamiseen.  

 

Ossi KallioKaj Lax 

puheenjohtajasihteeri 

 

YHTEISTYÖKUMPPANIT:  

Aromilehti 

Ateriamestarit Oy 

Atria Suomi Oyj 

Bandedosa Oy 

Calasta Oy 

Chips Food 

Continental Food 

Diversey Oy 

E Gavrielides Oy 

Electrolux Professional  

Fredman  

Europicnic  

Farmos Oy 

Fazer 

Fazer Leipomot Oy 

Felix Abba Oy 

Findus Finland Oy 

Fresh Servant Oy 

Gustav Paulig Oy 

Haapaveden ammattiopisto 

Härmä Food Oy 

Härmän Kylpylä 

Hartwall Oy 

Hätälä Oy 

Helsingin mylly 

HK Scan  

Jepo Oy 

Kaivon Liha Oy 

Kala Lasse Oy 

Kalaliike Tom Blom 

Kauhajoen Ruokamessut 

Kespro Oy 

Koff Oy 

Kokkolan ammattiopisto 

Maalahden Limppu Oy 

Mallaskoski Oy 

Meriläinen kulj.liike 

Meira Nova Oy 

Metos Oy 

Metsä Tissue Oyj 

Mondelez Fnland 

Mondo Fresco Oy 

Myllyn Paras 

Närpiön Vihannes 

Nestle Finland 

Pågens 

Pohjalainen  Oy 

Pohjanmaan Expo Oy 

Pramia Oy 

Ravintola Fondis 

Riitan Herkku 

Saarioinen  

SEDU Aikuiskoulutus 

Seinäjoen ammattioppilaitos 

Selecta Oy Ab 

Snellman Pro 

Suomen Nestle Oy 

Tukkutalo Heinonen 

Unilever Finland Oy 

Vaasan/Lantmennen 

Valio Oyj 

VAMIA 

Weber 

Wihuri Metro Oy Aarnio