Cordon Bleu

         

Ammattitunnukset
Cordon Bleu (sininen nauha) tunnus myönnetään Suomessa ainoastaan alan ammattilaiselle.
Tunnuksen myöntää hakemuksesta valtakunnallinen kattojärjestö Suomen keittiömestarit r.y. Tunnuksia on kahdenlaisia, pronssinen ja kultainen ammattikuntatunnus.
Tunnuksen saamiseksi on oltava alalla vähintään kahdeksan vuotta ja yhdistyksen aktiivina jäsenenä vähintään viisi vuotta sekä osoitettava aktiivisuutta ja taitoa ammatissaan.
Kultaisen tunnuksen voi saada aktiivisesta toiminnasta yhdistyksessä. Tunnukset myönnetään joka toinen vuosi pidettävillä valtakunnallisilla liittopäivillä.
Ammattikuntatunnusten kantajilta edellytetään myös tunnusten arvon mukaista esiintymistä. Tunnuksia et näe joka päivä ravintolassa käydessäsi,
sillä vain suurimpiin juhlatilaisuuksiin ammattikuntatunnus haltijat ne ripustavat kaulaansa.

Cordon Bleu                                                                                                                                 
Yrkesutmärkelser
Cordon Bleu (det blåa bandet) -utmärkelsen ges i Finland endast till yrkesverksamma inom kockbranschen. Utmärkelsen delas ut av den nationella takorganisationen Suomen keittiömestarit r.y. Det finns två sorters utmärkelser; en i brons och en i guld. För att få utmärkelsen bör man ha jobbat inom branschen i minst åtta år och varit aktiv medlem i föreningen i åtminstone fem år samt dessutom visat aktivitet och kunnande inom yrket.
Utmärkelsen i guld kan man få för aktivt medlemskap i föreningen. Utmärkelserna delas ut på förbundsdagarna som hålls vart annat år.
Av dem som redan fått utmärkelsen förutsätts även ett uppträdande som motsvarar den prestigefyllda utmärkelsen. Man träffar inte på utmärkelserna varje dag då man går på restaurang, eftersom de personer som har fått dem hänger dem om halsen endast vid festligare tillfällen.

Cordon Rouge-Member
Pohjoismaiden Keittiömestareiden Liiton N.K.F. n hallituksen myöntämät ammattikunnan tunnukset Cordon Rouge –käädyt

                                             

Jens Sandström

Turku 2007

Kultainen Cordon Bleu erityisen ansioituneesta toiminnasta / Cordon Bleu av guld

Kaj Lax Jyväskylä 2006
Jens Sandström Jyväskylä 2006
Kaija Jyrkkänen Oulu 2008
Seppo Kinnunen Oulu 2008
Arja Myllykangas Vaasa 2010
Kirsi Ekola Vaasa 2010
Marita Mäenpää  Pori 2012
Timo Kupila  Pori 2012

Tuija Järvi-Lähde

Kotka

2014

Martti sahala Kotka 2014
Vesa Saarinen Rovaniemi 2016

Hopeinen Cordon Bleu / Cordon Bleu av silver

Reijo Heikkinen Turku 1982
Jukka Vaaraniemi Kuopio 1984
Jens Sandström Saariselkä 1996
Seppo Kinnunen   Saariselkä 1996
Aimo Alho    Vaasa 1998
Kaija Jyrkkänen Vaasa 1998
Veikko Wennberg Vaasa 1998
Bertel Lindvik Vaasa 1998
Kaj Lax Vaasa 1998
Arja Myllykangas Helsinki 2000
Timo Kupila  Helsinki 2000
Hannu Sundell Helsinki 2000
Martti Sahala  Lappeenranta 2002
Maija-Liisa Luopajärvi Tampere 2004
Marita Mäenpää Tampere 2004
Katariina Ivars Jyväskylä 2006
Kirsi Ekola Jyväskylä 2006
Vesa Saarinen Oulu 2008
Jouni Oikarainen Oulu 2008
Tuija Järvi Vaasa 2010
Kimmo Köykkä Pori 2012
Minna Henttonen Kotka 2014
Jani Unkeri Kotka 2014
Pasi Holkkola Rovaniemi 2016

Yhteistyökumppaneitten kunniajäsenyys

Suomen Keittiömestarit voivat nimittää kunniajäsenyyksiä. Kunniajäsenet saavat kaulaansa mitalin sinisessä nauhassa.
Kunniajäsenillä on mahdollisuus osallistua yhdistyksen tapahtumiin, mutta heillä ei ole äänioikeutta yhdistyksen kokouksissa.
Kunniajäsenyyksiä on kolmen tasoisia. Kultainen ja hopeinen kunniajäsenyys, ovat valtakunnan tasoinen ilman alueellisen jäsenyhdistyksen jäsenyyttä.
Pronssiselle kunniajäsenelle osoitetaan myös alueyhdistys kotipaikakseen.

KULTAINEN kunniajäsenyys myönnetään henkilölle, joka on suuresti vaikuttanut kansallisella tasolla maamme ruokakulttuurin kehittämiseen sekä toiminut ammattikunnan hyväksi.
Henkilö voi olla ministeri, kansliapäällikkö tai pääjohtaja.
HOPEINEN kunniajäsenyys myönnetään henkilölle, joka on suuresti vaikuttanut kansallisella tasolla maamme ruokakulttuurin kehittämiseen sekä toiminut ammattikunnan hyväksi.
Henkilö voi olla virkamies, johtaja tai muuten merkittävä persoona.
PRONSSINEN kunniajäsenyys myönnetään henkilölle, joka on suuresti vaikuttanut alueellisella tasolla maamme ruokakulttuurin kehittämiseen sekä toiminut ammattikunnan hyväksi.
Henkilö voi olla kunnan- tai kaupunginjohtaja, virkamies, johtaja tai muuten merkittävä persoona.

Kultaisen ja hopeisen kunniajäsenyydet myöntää Suomen Keittiömestarit ry:n hallitus.
Pronssisen kunniajäsenyyden myöntää alueyhdistys Suomen keittiömestarit ry:n hallituksen suostumuksella.
Kunniajäsenyyksiä myönnetään vain erittäin vaativin perustein, sillä ne halutaan pitää ammattikunnan arvokkaimpana huomion osoituksena sen hyväksi tehdystä työstä.

Etelä-Pohjanmaan Keittiömestarit ry. myöntämät pronssiset tunnustukset yhteistyökumppaneille
Den bronsmärken för samarbetspartner

Kai Wallenius, Johnson Diversey Haapavesi 2009
Arto Malkakorpi, Unilever Foodsolutions Haapavesi 2009
Marja-Liisa Pöytälaakso, Atria Suomi Oyj Vaasa 2010
Kai-Pekka Laitinen, Electrolux Oy Vaasa 2010
Tapio Peltola, Paulig Oy Vaasa 2010
Anneli Kettumäki, Suomen Nestle Oy Pori 2012
Sakari Ruutiainen, Bandedosa Oy Pori 2012
Jarkko Ketonen, Kespro Oy Vaasa 2013
Minna Lipasti, Saarioinen Oy Vaasa 2013
Mirja Ritala, Wihuri Oy Vaasa 2013
Jukka Hakala, Pohjanmaan Expo Oy Vaasa 2013
Kaija Jyrkkänen, Vaasan Ammattioppilaitos Vaasa 2013
Christer Lundström,Iso mitta Continental Foods Finland Vaasa 2013
Jonas Lundström Närpiön Vihannes Oy Vaasa 2013

Yhdistyksen ensimmäinen kunniajäsen KAJ LAX ,  härmän kuntokeskus 29.3.2015